eivissa, llocs turistics i paisatges pintorescs
EIVISSA - Tota Eivissa - Tota l’informació sobre Eivissa, l’illa de les seves vacances  eivissa, llocs turistics i paisatges pintorescs

EIVISSA: llocs turístics i paisatges pintorescs

Eivissa és una notable destinació de vacances a la Mediterrània.
A Eivissa hi ha molts llocs interessants per explorar.
Més de 70 boniques platges, una naturalesa fantàstica, les esplanades de Ses Salines, monuments arqueològics, històriques esglésies fortificades, molins de vent i torres de vigilància a la costa i de defensa a l’interior.
Durant tot l’any se celebren festivals i festes culturals, que, en alguns casos, ens permeten entreveure antigues tradicions. Belles processons, balls tradicionals, vestits i instruments musicals originals, Eivissa és l’excursió familiar ideal.
Eivissa, plena d’història, conté gran quantitat d’històrics edificis d’una arquitectura característica: torres de vigilància, torres de defensa, molins i esglésies fortificades que juntament amb les torres de defensa, antigament, proporcionaven refugi als eivissencs durant els atacs dels pirates.
Encantadores i pintoresques poblacions i assentaments històrics destaquen amb les seves tradicionals cases blanques que donen el seu nom a l’illa, o en opinió d’alguns autors, son l’empremta de l’ocupació fenícia de l’illa.
Eivissa acull diversos llocs d’importància arqueològica i històrica de diferents èpoques: fenícia, cartaginesa, romana, àrab, renaixentista, llocs actualment declarats Patrimoni de la Humanitat.

Suggeriments per fer turisme històric a Eivissa:
- Les històriques muralles de la ciutat alta d’Eivissa (coneguda com d’Alt Vila) que es van començar el
  1555, amb els seus 7 baluards i les seves 3 portes, la més important de les quals rep el nom de
  Porta del Mar o de Ses Taules
- Sa Caleta - primer assentament fenici conegut
- Puig des Molins - Necròpolis púnica i el seu museu.
- Les praderies de Posidònia Oceànica, que donen el seu color únic al mar que envolta l’illa
Aquests 4 elements han rebut el tractament de Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO.

- Menú : HISTÒRIA D’EIVISSA, PARATGES ESPECIALS, GUIES

A principis de la primavera (febrer), els ametllers del Pla de Corona floreixen i es cobreixen de flors d’un color rosa-blanc, un fenomen anual que atrau visitants de tot el món.
Gran part de l’illa d’Eivissa es troba protegida com a Reserva Natural i forma part del Patrimoni de la Humanitat de la UNESCO .
El Govern balear està profundament compromès amb la conservació de la bellesa natural de l’illa, així com dels seus importants ecosistemes costaners i marins.
Alguns exemples d’interès de la bellesa natural de Eivissa:
<< Ses Feixes

- són un aiguamoll de gran importància, d’aigua dolça, creat per un antic sistema de reg d’origen àrab, santuari d’aus i reserva de gran diversitat biològica, la més important al costat de la platja de Talamanca, l’altra situada als afores de "Vila" entre les dues rondes de circumval·lació, en ambdues les aus migratòries es reprodueixen a l’abril i maig.

<< Las Salinas

Parc natural que ocupa una part en terra i una altra part marítima, compost per les històriques salines i aiguamolls amb una flora i fauna específiques de gran importància ecològica. L’entrada al parc està restringida per afavorir la nidificació de les aus. Especialment espectaculars són els grups de flamencs.

Al mar, entre Eivissa i Formentera, hi ha denses praderies d’una important planta endèmica (no és una alga): la Posidònia Oceànica que el 2006 van ser declarades Llocs d’Importància Comunitària i Patrimoni de la Humanitat. Les Praderies de Posidònia estan protegides i no es pot ancorar en elles.

Alguns exemples d’interès del paisatge marítim d’Eivissa:
Potser el més important és la misteriosa Illa des Vedrà, illa rocosa situada en un mar cristal·lí dipositària de llegendes basades en fets poc explicables.
- L’illa veïna: FORMENTERA la germana petita de les Illes Pitiüses,
- Les desenes d’illots (gairebé tots deshabitats) pròxims a l’illa, són excel·lents opcions per a un
  agradable passeig o excursió en vaixell durant les seves vacances a Eivissa.
- Les cristal·lines aigües turquesa que deuen en part el seu color a les praderies de Posidònia i un
  impressionant paisatge marí amb vistes espectaculars, especialment a la sortida i la posta del sol.
Descobreixi i explori l’illa d’Eivissa pel seu compte, o amb experimentats Guies de Turisme d’Eivissa

- Menú: ECOLOGIA I VEGETACIÓ D’EIVISSA, ES VEDRÀ, FORMENTERA, AMETLLERS A FLOR A EIVISSA
Ibiza 4 all, La Guia d’Eivissa té tot el que cal saber per aconseguir unes perfectes vacances a Eivissa. El Directori més complet.
© 2006 - 2018 ibiza4all.org